Welk Land Heeft de Langste Kust Ter Wereld? Ontdek Het Hier!

welk land heeft de langste kust ter wereld

Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar welk land de langste kust ter wereld heeft? Het antwoord kan je misschien verbazen. Er zijn zoveel prachtige kustlijnen over de hele wereld, maar slechts één land kan de trofee van de langste kust claimen. Dus, welk land heeft de langste kust ter wereld?

In dit artikel gaan we uitgebreid in op de wereldwijde kustlijn en ontdekken we welk land de nummer één positie inneemt op de lijst van landen met de langste kustlijnen ter wereld. We zullen ook andere landen verkennen en meer te weten komen over hun kustlengtes. Lees verder om erachter te komen welk land zich de trotse eigenaar van de langste kust ter wereld mag noemen.

Belangrijkste punten:

  • Ontdek welk land de langste kust ter wereld heeft
  • Vergelijk de lengte van de kustlijn van verschillende landen
  • Leer meer over landen met lange kustlijnen
  • Krijg inzicht in de wereldwijde kustlijn
  • Ontdek fascinerende feiten over de langste kust ter wereld

Landen Met Lange Kustlijnen

Er zijn veel landen over de hele wereld die bekend staan om hun lange kustlijnen. Zo heeft Canada bijvoorbeeld een kustlengte van 202,080 km, terwijl de Verenigde Staten een kustlijn van meer dan 95,471 km hebben. Hieronder hebben we enkele van de landen met de langste kustlijnen op een rijtje gezet en hun respectievelijke kustlengtes.

Land Kustlengte (km)
Canada 202,080
Indonesië 54,716
Rusland 37,653
Philippijnen 36,289
Australië 35,876
Japan 29,751

Het valt op dat Canada de langste kustlijn ter wereld heeft en deze kustlijn is langer dan die van alle andere landen op de lijst. Het heeft ook de grootste kustoppervlakte, wat betekent dat het meer wateroppervlak heeft dan elk ander land ter wereld. Het is interessant om op te merken dat Rusland eigenlijk het meeste aantal kustlijnen heeft, maar vanwege de manier waarop kustlijnen worden gemeten, heeft het niet de langste totale kustlengte ter wereld.

Ter referentie, de totale kustlengte wereldwijd is ongeveer 356,000 km.

landen met lange kustlijnen

Het Land Met de Langste Kust Ter Wereld

Na het vergelijken van de kustoppervlakte van verschillende landen over de hele wereld, hebben we het land gevonden met de langste kust ter wereld. Het land met de meeste kustlijn is Canada.

De kustlijn van Canada is maar liefst 202,080 kilometer lang. Dit is meer dan twee keer zo lang als de kustlijn van het op-een-na grootste land, dat Rusland is met een kustlijn van 37,653 kilometer.

Kustlengte per Land

Naast Canada zijn er nog andere landen met een indrukwekkende kustlijn. Op de tweede plaats komt Rusland, gevolgd door Indonesië met 54,720 kilometer aan kustlijn.

Australië is het enige land ter wereld dat een hele continent beslaat. Het heeft een kustoppervlakte van 59,736 kilometer, wat een indrukwekkend grote kustlijn is.

Andere landen met een lange kustlijn zijn de Verenigde Staten met 19,924 kilometer, China met 14,500 kilometer en Brazilië met 8,515 kilometer.

Terwijl Canada ongetwijfeld het land met de langste kust ter wereld is, zijn er ook veel andere landen met een prachtige kustlijn om te verkennen.

FAQ

Welk land heeft de langste kust ter wereld?

Het land met de langste kust ter wereld is Canada.

Welke andere landen hebben lange kustlijnen?

Naast Canada hebben ook landen als Australië, Rusland, Indonesië en de Verenigde Staten lange kustlijnen.

Hoe wordt de kustoppervlakte van verschillende landen vergeleken?

De kustoppervlakte van verschillende landen wordt gemeten en vergeleken aan de hand van de totale lengte van hun kustlijnen.

Welk land heeft de meeste kustlijn?

Canada heeft de meeste kustlijn van alle landen ter wereld.

Hoe verhoudt de kustlengte van Canada zich tot andere landen met lange kustlijnen?

Canada heeft veruit de langste kustlijn in vergelijking met andere landen met lange kustlijnen.

Wat is de totale lengte van de kust van Canada?

De totale lengte van de kust van Canada is meer dan 202.080 kilometer.